Over mij

Over mijDiploma’sStudiedagen


Mijn naam is Marion van Kapel-Van de Voort. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen: een dochter (meer begaafd) en een zoon (hoogbegaafd). In 2012 heb  ik IQoké opgericht. De eerste tijd deed ik dat naast mijn baan als groepsleerkracht. Na ruim 32 jaar in het (hoogbegaafden) onderwijs werkzaam te zijn geweest heb ik nu de keuze gemaakt om mij volledig te richten op mijn eigen advies- en begeleidingsbureau.

Mijn interesse voor het individuele kind was altijd al groot. Ik heb vele workshops gevolgd op allerlei gebied. Mijn interesse voor (hoog) begaafdheid kwam toen bleek dat onze kinderen zich cognitief veel sneller ontwikkelden dan de meeste kinderen van hun leeftijd. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe machteloos je als ouder kunt staan als blijkt dat je kind onderpresteert en niemand weet hoe je dat kunt oplossen.

Ik heb deel uitgemaakt van de werkgroep TALENT, kennispunt voor begaafdheid van de RVKO. Naast mijn werkzaamheden als groepsleerkracht was ik coördinator Talent, leerkracht van de Leer Extra Dingengroepen (LEDgroepen), r.t. leerkracht en begeleidde ik enkele zogenaamde ‘rugzakkinderen’ op mijn vorige school.

Ik werk nauw samen met GJF orthopedagogiek (www.gjf-orthopedagogiek.nl), HAVIQ (www.hartvooriq.nl), IEQuest (www.iequest.nl) en het Landelijk Informatie Centrum Hoogbegaafdheid (www.LICH.nl).