Over mij

Over mijDiploma’sStudiedagen


Mijn naam is Marion van Kapel-Van de Voort. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen: een dochter (meer begaafd) en een zoon (hoogbegaafd). Ik werk ruim 30 jaar in het onderwijs, ik ben begonnen in de Jordaan in Amsterdam, daarna heb ik 26 jaar op de RK Regenboogschool in Rotterdam gewerkt. Sinds augustus 2018 werk ik op Quadratum: voltijds hoogbegaafden onderwijs.

Mijn interesse voor het individuele kind was altijd al groot. Ik heb vele workshops gevolgd op allerlei gebied. Mijn interesse voor (hoog) begaafdheid kwam toen bleek dat onze kinderen zich cognitief veel sneller ontwikkelden dan de meeste kinderen van hun leeftijd. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe machteloos je als ouder kunt staan als blijkt dat je kind onderpresteert en niemand weet hoe je dat kunt oplossen.

Ik heb deel uitgemaakt van de werkgroep TALENT, kennispunt voor begaafdheid van de RVKO. Naast mijn werkzaamheden als groepsleerkracht was ik coördinator Talent, leerkracht van de Leer Extra Dingengroepen (LEDgroepen), r.t. leerkracht en begeleidde ik enkele zogenaamde ‘rugzakkinderen’ op mijn vorige school.

Naast deze onderwijstaken werk ik nauw samen met GJF orthopedagogiek (www.gjf-orthopedagogiek.nl), IEQuest (www.iequest.nl) en het Landelijk Informatie Centrum Hoogbegaafdheid (www.LICH.nl).