Kinderen

Kinderen Ouders Scholen


Beelddenken

Zie jij vaak plaatjes van woorden in je hoofd, in plaats van de letters, vind je automatiseren lastig, lees je vaak andere woorden of vergeet je kleine woordjes te lezen? Dan zou je wel eens geholpen kunnen worden door de lesstof op een andere manier aangeboden te krijgen. De methode die ik gebruik is gebaseerd op de methode ‘Leren door zien’ en ‘Ik leer anders’. We kijken samen op welke onderdelen jij dit nodig hebt en gaan aan de slag met oefeningen en materialen.

Onderpresteren

Vind je het niet leuk meer op school? Was de leerstof in eerste instantie te makkelijk en lukt nu het moeilijke werk niet meer? Krijg je steeds te horen: jij bent toch zo slim, waarom maak je je werk dan niet zonder fouten. Ik ga samen met jou bekijken waar het probleem precies zit en wat en wie jij nodig hebt om dit te kunnen oplossen. De begeleiding in de vorm van gevarieerde opdrachten, werkbladen en spelletjes leert jou dat de oplossing vooral ligt in ‘de kracht in jezelf’.

Bijlessen

Heb je moeite met bepaalde stof, weet je niet zo goed hoe je bepaalde sommen moet oplossen, gooi je de spellingregels door elkaar, lukt het (begrijpend) lezen niet zoals jij wel of vind je iets anders moeilijk? Dan kun je je opgeven voor bijlessen. Samen met jou bekijk ik waar je hulp bij nodig hebt en hoe ik je die hulp kan bieden.

Huiswerkbegeleiding

Als je nooit ergens moeite voor hoeft te doen, als je dingen zo maar uit je zelf weet of onthouden hebt, dan heb je nooit geleerd om te leren. Je weet niet hoe je woordjes moet leren, of hoe je de belangrijkste zaken uit een tekst moet halen. Je hebt moeite met plannen, waardoor je alles op het laatste moment moet doen en dan gaat het vaak mis. Tijdens deze begeleiding leer je verschillende manieren om te leren leren: we gaan aan de slag met mindmappen: omdat we met plaatjes, kleuren en woorden gaan werken worden allebei je hersenhelften gestimuleerd. Om de hoofdzaken en de bijzaken goed te leren onderscheiden ga je werken met studiekaarten. Je leert samenvatten. Je gaat leren markeren en we gaan inhoudsvragen en beter-onthouden-trucs bedenken. Ook krijg je tips hoe je je huiswerk kunt plannen.

Aanpakkaarten en andere hulpmiddelen bij (hoog)begaafdheid en dyslexie, ADHD of een ASS.

Samen met jou ga ik kijken welke aanpassingen in de klas nodig zijn om succeservaring op te doen bij het werken.

Cursus Mindset

Cursus mindset voor kinderen en ouders. Ieder mens denkt op een bepaalde manier. Soms belemmert deze manier van denken je bij het uitvoeren van nieuwe dingen. Fixie en Growie helpen de kinderen door middel van allerlei opdrachten hoe ze nieuwe en moeilijke dingen kunnen aanpakken. Ouders krijgen tips om hun kinderen die een vaste mindset hebben te begeleiden in het omzetten naar een groei mindset.